Nieuws

Beste sponsors, vrijwilligers en andere belangstellenden,
 
Samen met 4 andere stichtingen is er weer een boekenmarkt georganiseerd.
Deze vond plaats in sporthal De Weyver in Hoogwoud op 3, 4 en 5 mei.
Het was prima weer voor een bezoek aan deze markt. Te fris om lang buiten te zijn, dus lekker fietsen en dan naar binnen voor de boeken. Dat vonden zeer veel mensen ook, dus er was veel belangstelling. Er is prima verkocht en dat is ook de bedoeling.  De opbrengst gaat naar 5 stichtingen: Award Opmeer, Gabberweek, Golf met Pit, Jeugdbibliotheek Hoogwoud en Raducaneni.

Beste sponsors, vrijwilligers en andere belangstellenden.
 
Van 8 tot 12 september jl. hebben onze bestuursleden Truus en Anita, samen met hun echtgenoten Hein de Heer en Antoon Appel, een bezoek gebracht aan de plaatsen Roman en Raducaneni in Roemenië.
Vanaf 3 september reden we samen in onze campers, vanaf de westgrens van Roemenië, via Roman, tot en met Raducaneni aan de oostgrens.
Het is een erg mooie reis én een zeer succesvol bezoek geweest en graag had ik u vanaf deze plaats hier uitgebreid over willen vertellen.
Na onze thuiskomst heeft dit bezoek echter een gitzwart rouwrandje gekregen.  Nog geen week na thuiskomst in Spanbroek, is Hein de Heer, de echtgenoot van Truus, op 30 september plotseling overleden.

Beste sponsors, vrijwilligers en andere belangstellenden,
 
We hebben in de maand juli problemen met ons e-mailaccount gehad. Gelukkig is dit weer hersteld en kunnen we weer normaal ons nieuws rondsturen.
Daarom krijgt u nu pas de opbrengst van de boekenmarkt te horen. De boekenmarkt, die gehouden werd op 4- 5 en 6 mei is goed verlopen. Er was iets minder omzet dan het vorige jaar.
Dat resulteerde in een bedrag van € 1758.--  voor onze stichting.
Door de vele giften in een envelop aan een van onze bestuursleden thuis, staat er voldoende op de bankrekening, zodat de kinderen en studenten in Raducaneni ook dit jaar weer geholpen kunnen worden. In het jaarverslag aan het einde van dit jaar kunt u hier meer over lezen.  Namens de kinderen en studenten uit Raducaneni, danken wij u allen hartelijk voor uw steun.

Beste vrijwilligers en sponsors.
 
De afgelopen tijd hebben wij u via de mail en in de media geïnformeerd over de veranderingen in de organisatie van de boekenmarkt. Naar aanleiding hiervan zijn bij ons nogal wat vragen binnengekomen. We hopen u met deze nieuwsbrief nog beter te informeren en wat misverstanden weg te nemen.
Wij hebben de organisatie van de boekenmarkt grotendeels uit handen gegeven aan een nieuwe werkgroep, met leden van verschillende ouderen- en jongerenorganisaties.

Zoals u wellicht uit de media heeft vernomen wordt op 4 – 5 en 6 mei de grootste boekenmarkt van Noord Holland gehouden. Een deel van de opbrengst is voor onze stichting, dus wij nodigen u van harte uit om een bezoek te brengen.
Er zijn heel veel extra’s. Meer dan 55.000 boeken / Films / Muziek / grammofoonplaten voor Spotprijsjes!  Pinnen is mogelijk.
Sla uw slag in Sporthal De Weijver,  Hoogwoud.  Vrij Entree !
Wij presenteren ons in een stand op de boekenmarkt.
Er zullen leden van ons bestuur aanwezig zijn, die u informeren over het doel van de stichting.
Openingstijden:  4, 5 en 6 mei 2018 van 09.00 tot 16.00 uur.
Wij hopen u allen te ontmoeten tijdens de boekenmarkt.
Vriendelijke groeten van het bestuur: Jan, Jan, Truus, Piet, Rico en Anita.
Op de foto:  Dankbare kinderen, die door onze stichting worden ondersteund.

Sinterklaas in Raducaneni

Bericht uit Raducaneni December 2016.  Van Zr. Maria Chiara. 

Vertaald uit het Duits door Piet Nijhuis. 

Aan alle Sponsors.

Beste mensen,
Ook bij ons kwam Sinterklaas. Dat was voor de kinderen en speciaal voor de kleinsten, een grote verrassing met veel plezier. Voor de grotere kinderen was het niet zo’n grote verrassing meer, maar plezier hebben ze er zeer zeker aan beleefd. Iedereen heeft een klein cadeau gekregen: 2 stuks fruit, 1 banaan en een appel, een balpen en een kleurenpen met wat snoepwerk.

Beste lezers,
Via deze weg houden wij u op de hoogte van het wel en wee in het dorp Raducaneni in Roemenië.
Omdat er wat wisselingen zijn geweest bij de zusters in het opvanghuis, hebben we een tijd weinig contact gehad.  Zr. Maria Chiara is een tijdje uit de werken geweest, maar nu weer terug op het honk en zij stuurde ons de volgende informatie. Er hebben zich dit jaar 7 nieuwe studenten aangemeld voor onze ondersteuning.  De zusters gebruiken ons geld alleen voor leerlingen die dit echt hard nodig hebben. Dit betekent dat er al vele gezinnen de studie zelf kunnen betalen, ook doordat ze meer geld krijgen van de regering in Roemenië en ook door steun uit de Europese gemeenschap.
Er werd door de zusters aan ons gevraagd of ze ons geld mochten gebruiken voor de begeleiding van de zeer jonge kinderen, die dagelijks in het kinderopvanghuis ondersteund worden.
Na beraad, hebben wij onmiddellijk toestemming gegeven om het geld van onze stichting te gebruiken voor huiswerkbegeleiding, schoolspullen en extra verwarming in het opvanghuis.

Raducaneni september 2016 Wij kregen van de zusters uit het opvanghuis Casa Nazaret, enige foto’s toegestuurd om aan onze sponsors te laten zien wat er met uw giften wordt gedaan. Elke euro is welkom; er wordt door de zusters zeer zuinig met uw en ons geld omgesprongen. Het komt niet in een bodemloze put terecht en alleen de gezinnen die echt geen andere bronnen van inkomsten hebben worden gesteund. Op de foto’s ziet u de kinderen aan het werk in Casa Nazaret:

De boekenmarkt nieuwe stijl, gehouden in Sporthal De Weyver in Hoogwoud, is een enorm succes geworden.
Door omstandigheden heeft het  even geduurd voordat wij met dit bericht naar buiten konden komen, maar nu kunnen we eindelijk melden dat de  totale omzet € 13.090,-- is. De aanloopkosten en investeringen zoals de reclameborden en verzamelbakken gaan hier nog vanaf. De baten komen ten goede aan de 4 organisaties, die de boekenmarkt hebben georganiseerd.
Deze boekenmarkt werd t/m 2016 georganiseerd door onze Stichting. Wij konden dit echter met ons eigen bestuur niet langer organiseren. We zouden dus zonder inkomsten komen te zitten. Gelukkig hebben met ingang van 2017,  3 andere organisaties zich aangesloten. Dit zijn: Stichting Gabberweek Opmeer,  Stichting Award Opmeer en Stichting Golf met Pit, Opmeer. We zijn daarom blij nog een deel te kunnen ontvangen.

Kinderen na schooltijd in Casa Nazareth, Raducaneni

Bericht: 30 oktober 2016.  (namen zijn weggehaald wegens privacy redenen). Uit het Duits vertaald door Piet Nijhuis. Zij stuurt lijsten van studenten die ondersteund worden door onze stichting. Deze namen publiceren wij niet.

Beste Piet,

Vele zonnige herfstgroeten uit Raducaneni. Vandaag, zondag, is het rustig zodat ik even tijd heb om de studentenlijst voor ons project Casa Nazaret te schrijven.
De 1e lijst is die van de 18 studenten die al ondersteuning ontvangen hebben en nog ondersteuning krijgen. Er zijn 9 nieuwe jongelui die

De Stichting

  • De Stichting Straatkinderen Raducaneni is een ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling. Als u geld doneert aan een ANBI kunt u dit bedrag bij belastingaangifte aftrekken van uw inkomen. RSIN 813905473
  • De stichting is opgericht op 20 oktober 2004 door Arie en Willemien Bouma-Beerepoot.
  • Er is geen beloningsbeleid. Alle inkomsten komen ten goede aan de jeugd in Raducaneni.
  • De Stichting bevordert het onderwijs voor kansarme kinderen in het dorp Raducaneni.

Lees hier meer over de stichting...

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com