Beste sponsors en vrijwilligers.

Aan het einde van dit jaar willen we u graag informeren over de komende veranderingen met betrekking tot de boekenmarkt.

Zoals u misschien al via verschillende kanalen heeft vernomen wordt de organisatie van de boekenmarkt in de toekomst overgenomen door anderen.
De opslag locatie bij Jan Koomen kan niet meer gebruikt worden, wegens verkoop van het pand.
De locatie van de boekenmarkt op de Kaag zou in de toekomst een probleem worden vanwege meer activiteiten in de bedrijfshal.
De leeftijd van onze vrijwilligers gaat (gelukkig ) omhoog en het werk met boeken sjouwen en sorteren vergt (soms te)veel van ons.
Daarom hebben we gezocht naar een nieuwe plek en wat jongere medewerkers voor dit zware werk.
Wij zijn in contact gekomen met Wiebo Beenen, die het jongeren- en ouderenwerk in onze gemeente coördineert.

Er waren onder zijn leiding 3 organisaties die nieuwe bronnen van inkomsten zochten, omdat de subsidies vanuit de overheid minder worden.
We zijn in gesprek gegaan en zijn verheugd U te melden dat in het vervolg

de boekenmarkt zal blijven bestaan.

De baten van de boekenmarkt zullen dus voortaan naar 4 instanties gaan:

• Stichting Golf met Pit, een stichting die zich inzet om ouderen uit onze gemeente een zinvolle vrije tijds besteding te geven.
• Senioren Gabberweek, Tijdens de Gabberweek 20 – 24 februari 2017
(voorjaarsvakantie) kunnen alle senioren uit de gemeente Opmeer en de dorpen Abbekerk en Lambertschaag deelnemen aan vele leuke activiteiten. De Gabberweek is een samenwerkingsproject vanuit het jeugd en jongerenwerk in de gemeente Opmeer.
• Stichting Award Opmeer, Dit is een fantastisch project waar jongeren vanaf de brugklas aan deel kunt nemen. Met leeftijdsgenoten gaan zij de uitdaging aan om in hun vrije tijd aan de slag te gaan met hun eigen talent en/of sport. Er moet altijd een maatschappelijk doel zijn. Onze stichting heeft in 2014 ook al mogen samenwerken met een groepje van de Stichting Award, die voor ons Raducaneni bezochten.
• Vertegenwoordigers uit bovenstaande organisaties vormen een nieuwe werkgroep voor de organisatie van de boekenmarkt en vrijwilligers van onze stichting Raducaneni zullen deze werkgroep bijstaan met raad en daad. Wij leveren de kratten voor opslag en het promotiemateriaal. Wij zullen 20 % van de opbrengst krijgen.

Het goede nieuws voor U is, dat de boekenmarkt blijft bestaan en u, uw gebruikte boeken nog steeds kwijt kunt ten bate van goede doelen. De opbrengst wordt in de toekomst gebruikt om de 4 bovenstaande Stichtingen draaiende te houden. Drie delen ten bate van ouderen en jongeren in de gemeente Opmeer en één deel ten bate van de jeugd in Raducaneni.


Nog meer goed nieuws is dat de nieuwe locatie meer centraler in onze gemeente ligt.
Het wordt nl. Sporthal “De Weijver” in Hoogwoud.

Minder goed nieuws voor onze stichting is dat alle baten worden verdeeld, en dat betekent dat wij in de toekomst minder inkomsten zullen hebben.
Toch is onze hulp in Raducaneni nog steeds zeer nodig.
Onze Stichting Straatkinderen Raducaneni zal dus nog blijven bestaan.
De zusters gaan zeer zuinig om met ons geld en besteden het zeker niet aan projecten die geen kans hebben, maar er is nog zoveel op te bouwen daar. Wij willen de jongeren nog steeds aan een goede toekomst helpen en zullen dan ook alles op alles zetten om ze zoveel mogelijk te helpen. We hebben onze sponsors in de toekomst nog meer nodig dan voorheen en daarom zijn wij blij met alle giften die rechtstreeks naar onze bankrekening gestort worden. We hopen dat u ons niet vergeet. Het bankrekeningnummer vindt u onder aan deze pagina.

Op onze site www.raducaneni.nl is een nieuwe rubriek aangemaakt waar u kunt lezen wat de zusters ons hebben geschreven over wat ze allemaal doen met onze giften en wat ze allemaal al bereikt hebben. Ook kunt u op de site de nieuwste foto’s zien, ons gestuurd uit Raducaneni.

Nu volgt nog wat informatie over de komende boekenmarkt in 2017.
Er wordt op dit moment gewerkt aan een eigen boekenmarkt website. Zodra die in de lucht is kunt u een link vinden op onze Raducaneni website.
Er zijn meerdere adressen waar u de boeken voor de boekenmarkt kunt inleveren.
Hier staan grote opslagbakken, waarin u zelf de boeken kunt deponeren.

Truus de Heer, Slotweg 33, 1715 GD, Spanbroek
Spar Hoogwoud, Burgemeester Hoogenboomlaan 33, 1718 BH, Hoogwoud
De Schakel, Past. Meriusstraat 2, 1715 VA, Spanbroek
Camping De Gouwe, Gouwe 5, 1718 LJ, Hoogwoud
Sportcentrum De Weijver, De Weijver 6, 1718 MS, Hoogwoud
Vergadelaar/Pardoes, De Weijver 8c 1718 MS, Hoogwoud

De boekenmarkt wordt gehouden in Sportcentrum De Weijver,
De Weijver 6, 1718 MS, Hoogwoud
Op de volgende data in 2017:

5 mei 08.30-13.00 uur
6 mei 09.00-16.00 uur
19.00-21.00 uur daarna live muziek
7 mei 09.00-14.00 uur

Voor nu wensen wij U allemaal een mooie Kersttijd toe en veel gezondheid en geluk in 2017. In februari 2017 sturen wij u nog een jaarverslag en indien van toepassing een verklaring voor de belasting van uw gift in 2016.

Tot ziens op de boekenmarkt in mei 2017. Namens de Stichting, Anita Appel.

U kunt doneren op banknummer NL 81 RABO 030 43 09 907

De Stichting

  • De Stichting Straatkinderen Raducaneni is een ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling. Als u geld doneert aan een ANBI kunt u dit bedrag bij belastingaangifte aftrekken van uw inkomen. RSIN 813905473
  • De stichting is opgericht op 20 oktober 2004 door Arie en Willemien Bouma-Beerepoot.
  • Er is geen beloningsbeleid. Alle inkomsten komen ten goede aan de jeugd in Raducaneni.
  • De Stichting bevordert het onderwijs voor kansarme kinderen in het dorp Raducaneni.

Lees hier meer over de stichting...

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com