Kinderen na schooltijd in Casa Nazareth, Raducaneni

Bericht: 30 oktober 2016.  (namen zijn weggehaald wegens privacy redenen). Uit het Duits vertaald door Piet Nijhuis. Zij stuurt lijsten van studenten die ondersteund worden door onze stichting. Deze namen publiceren wij niet.

Beste Piet,

Vele zonnige herfstgroeten uit Raducaneni. Vandaag, zondag, is het rustig zodat ik even tijd heb om de studentenlijst voor ons project Casa Nazaret te schrijven.
De 1e lijst is die van de 18 studenten die al ondersteuning ontvangen hebben en nog ondersteuning krijgen. Er zijn 9 nieuwe jongelui die

om hulp hebben gevraagd. 2 hebben het bijzonder moeilijk. Eind augustus is vader dodelijk verongelukt. Hij werd bij een foute inhaalactie en een hoge snelheid door een ander aangereden terwijl hij de weg overstak. Hij overleed ter plekke. Hij was ambulance medewerker in Raducaneni en hij was zeer geliefd. Nu zit de moeder zonder inkomen alleen. Het gaat nog maanden duren voordat ze een uitkering / pensioen voor haar overleden man gaat krijgen. Een zoon heeft op dit moment problemen met zijn gezondheid.  Hij volgt de school ziekenverzorging in Iasi. En de andere zoon volgt het gymnasium in Iasi. Een bijzondere situatie voor deze familie dus..
Hoe zal het hun met de nieuwe studenten die om hulp gevraagd hebben, vergaan? Het is geen makkelijke beslissing wie hulp nodig heeft en wie niet.
In Casa Nazaret ( het jeugdopvangcentrum) zijn onze activiteiten vanaf midden september weer in volle gang. Voor extra onderwijs en opvang komen hier zo veel kinderen, vooral de kleintjes in de 1e – 3e klas. Iedere dinsdag en donderdag 50 kinderen met in de ochtend ca 15-20 kinderen van de klas 4 – 7.
Omdat er zo veel kleintjes zijn hebben we nodig 1 extra begeleidster moeten aanstellen. Enkele kinderen leren zeer matig zodat deze veel extra begeleiding nodig hebben. Al met al merken wij wel heel goed dat onze ondersteuning veel helpt voor de kinderen. Ook de leraressen bevestigen dit steeds weer.
Beste vrienden in Spanbroek, wij zijn ons ervan bewust dat wij al jaren groothartig door jullie gesteund worden en wij zijn jullie daarvoor zeer dankbaar.  Als het mogelijk is dat jullie, zoals steeds, ons opnieuw ondersteunen, dan zijn we jullie tot het diepst van ons hart dankbaar.
Een goede scholing geeft onze jeugd een toekomstperspectief. En bij de hele zwakke leerlingen denk ik „als deze het voor elkaar krijgen om lezen en schrijven te leren“ dan hebben wij een deel van onze doelstelling kunnen bereiken.
Beste Piet, ik hoop dat wat ik je nu toezendt, voor jou en voor de Raducaneni Stichting, alle mensen die hieraan een warm hart toedragen, duidelijkheid geeft in onze positie en behoeftes. Mogen wij ook dit jaar weer van jullie de gelden die we nodig hebben ontvangen?
De zusters en helpers van Raducaneni – hartelijk dank.
Zr. Maria Chiara.

De Stichting

  • De Stichting Straatkinderen Raducaneni is een ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling. Als u geld doneert aan een ANBI kunt u dit bedrag bij belastingaangifte aftrekken van uw inkomen. RSIN 813905473
  • De stichting is opgericht op 20 oktober 2004 door Arie en Willemien Bouma-Beerepoot.
  • Er is geen beloningsbeleid. Alle inkomsten komen ten goede aan de jeugd in Raducaneni.
  • De Stichting bevordert het onderwijs voor kansarme kinderen in het dorp Raducaneni.

Lees hier meer over de stichting...

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com