De boekenmarkt nieuwe stijl, gehouden in Sporthal De Weyver in Hoogwoud, is een enorm succes geworden.
Door omstandigheden heeft het  even geduurd voordat wij met dit bericht naar buiten konden komen, maar nu kunnen we eindelijk melden dat de  totale omzet € 13.090,-- is. De aanloopkosten en investeringen zoals de reclameborden en verzamelbakken gaan hier nog vanaf. De baten komen ten goede aan de 4 organisaties, die de boekenmarkt hebben georganiseerd.
Deze boekenmarkt werd t/m 2016 georganiseerd door onze Stichting. Wij konden dit echter met ons eigen bestuur niet langer organiseren. We zouden dus zonder inkomsten komen te zitten. Gelukkig hebben met ingang van 2017,  3 andere organisaties zich aangesloten. Dit zijn: Stichting Gabberweek Opmeer,  Stichting Award Opmeer en Stichting Golf met Pit, Opmeer. We zijn daarom blij nog een deel te kunnen ontvangen.

Natuurlijk zijn de baten, zoals we vooraf wisten, veel minder dan andere jaren. Het is daarom van belang dat, als u onze stichting wilt blijven steunen, U uw gift rechtstreeks naar onze bankrekening te stuurt. Deze bedragen zijn voor 100% voor ons, dus komen voor 100%  ten goede aan de kinderen en studenten in Raducaneni.
Banknummer:  NL 81 RABO 03043 09 907 .
Mede dank zij de goede medewerking van de media, zijn er heel veel bezoekers geweest.
De boekenmarkt is geheel in nieuwe stijl gehouden op een andere locatie, Sporthal De Weyver, met enorm veel meer ruimte en mogelijkheden dan voorheen. Met vereende krachten van heel veel vrijwilligers van de 4 organisaties is een uitstekende presentatie gemaakt van niet alleen heel veel boeken, maar ook Muziek en films.
De boeken lagen goed gesorteerd, overzichtelijk, op tafels met ruime paden ertussen. Erboven waren de verschillende rubrieken aangegeven op bordjes, hangend aan lange lijnen, zodat de bezoekers meteen naar hun favoriete afdeling konden lopen.
Voor de kinderen waren er ook prachtige boeken te koop in hun eigen afdeling. Bovendien werden zij vermaakt in een grote legohoek en vrijwilligers waren actief om, de kinderen die dat wilden, te schminken.  Verder was er een mooie tentoonstelling te zien van kunstenaars uit de omgeving van Opmeer, die hun werk aan de zijkanten van de hal tentoongesteld hadden.
Ook de 4 organiserende partijen presenteerden zich in stands in de hal, zodat de bezoekers geïnformeerd konden worden over de doelstellingen van deze stichtingen. De ontvangsten van deze markt komen terecht bij deze goede doelen en blijven niet aan de strijkstok hangen. Alle vrijwilligers werken gratis.
Ook nieuw op deze markt waren de bewaarbakken in de buurt van de kassa. Hier konden mensen hun stapeltje boeken achterlaten in ruil voor een bonnetje, zodat ze de handen weer vrij hadden om nieuwe exemplaren te zoeken. Hier is door heel veel mensen gebruik van gemaakt en het werd enorm gewaardeerd.
De zang van de verschillende koren uit onze gemeente, maakte het kopen van de boeken extra gezellig en de organisatie dankt hen dan ook hartelijk voor deze gratis optredens. Het boekenbal met muziek van Beau Rivage op zaterdagavond gaf ook een feestelijk tintje aan deze goed geslaagde happening.
De organisatie van deze eerste boekenmarkt nieuwe stijl dankt de vele vrijwilligers voor hun grote inzet. Vanaf het ophalen van de boeken, het sorteren vooraf, het inrichten van de hal en de verkoop achter de kassa, tot na afloop het opruimen. Alles liep gesmeerd. Men hoopt volgend jaar weer op veel helpende handen mogen rekenen. Mochten er nog puntjes van kritiek zijn, of suggesties voor de volgende keer, u kunt hiervoor terecht bij: www.boekenmarktopmeer.nl  op de contactpagina.  Ook kunt u op deze site veel foto’s en filmpjes zien, gemaakt op dit geslaagde evenement.
Volgend jaar hopen we weer heel veel kopers te kunnen begroeten bij de boekenmarkt die zal worden gehouden op
5 en 6 mei 2018.
Voor nu wensen we iedereen een prettige zomer en in het najaar komt er een aankondiging waar U de boeken weer kunt inleveren.

De Stichting

  • De Stichting Straatkinderen Raducaneni is een ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling. Als u geld doneert aan een ANBI kunt u dit bedrag bij belastingaangifte aftrekken van uw inkomen. RSIN 813905473
  • De stichting is opgericht op 20 oktober 2004 door Arie en Willemien Bouma-Beerepoot.
  • Er is geen beloningsbeleid. Alle inkomsten komen ten goede aan de jeugd in Raducaneni.
  • De Stichting bevordert het onderwijs voor kansarme kinderen in het dorp Raducaneni.

Lees hier meer over de stichting...

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com