Beste sponsors, vrijwilligers en andere belangstellenden.
 
Van 8 tot 12 september jl. hebben onze bestuursleden Truus en Anita, samen met hun echtgenoten Hein de Heer en Antoon Appel, een bezoek gebracht aan de plaatsen Roman en Raducaneni in Roemenië.
Vanaf 3 september reden we samen in onze campers, vanaf de westgrens van Roemenië, via Roman, tot en met Raducaneni aan de oostgrens.
Het is een erg mooie reis én een zeer succesvol bezoek geweest en graag had ik u vanaf deze plaats hier uitgebreid over willen vertellen.
Na onze thuiskomst heeft dit bezoek echter een gitzwart rouwrandje gekregen.  Nog geen week na thuiskomst in Spanbroek, is Hein de Heer, de echtgenoot van Truus, op 30 september plotseling overleden.

Hein was een harde werker voor onze stichting, altijd op de achtergrond, maar o zo belangrijk. Hij was er altijd als een beroep op hem werd gedaan. Voor de boekenmarkt heeft hij boeken gesorteerd, gesjouwd, op de goede plaats gelegd, en bij de verkoop geholpen.  Ook was hij actief met de internet verkoop en de ledenadministratie op de computer.  Hij was van alle markten thuis en alle klussen, groot of klein, ze waren bij Hein, als hulp van Truus altijd in goede handen. Ook bij de boekenmarkt nieuwe stijl, in de Weyver, was hij actief als vrijwilliger.
Wij, als stichting, zullen hem heel erg missen, maar vooral voor Truus en haar gezin is zijn overlijden een hard gelag, en wordt hij heel erg gemist. We wensen Truus, kinderen en kleinkinderen dan ook heel veel sterkte om dit gemis te dragen. Ook de zusters in Raducaneni bidden voor Hein, Truus en hun gezin.
Zoals u zult begrijpen, zijn de besprekingen met het bestuur, over onze ervaringen in Raducaneni, door deze gebeurtenis opgeschort.  Het bestuur komt waarschijnlijk begin november bij elkaar om de noden in Raducaneni te bespreken.  We hebben enkele goede besprekingen met de zusters aldaar gehad. De steun vanuit een groep in Oostenrijk is helaas gestopt. We hebben kunnen constateren dat de hulp van onze stichting een positieve bijdrage heeft geleverd bij de educatie van de kinderen en de omstandigheden in Raducaneni. Onze stichting zal proberen ook de in de toekomst noodzakelijke projecten te blijven financieren.
Dit alles is natuurlijk mogelijk dankzij steun van onze trouwe sponsoren.  De zusters vroegen ons namens de kinderen, om u hiervoor te bedanken.
In een volgende nieuwsbrief hopen wij uitgebreider in te gaan over onze afgelopen reis en de toekomstplannen voor Raducaneni.
 
Met vriendelijke groet, ook namens de hardwerkende zusters in Raducaneni, en ons bestuur,
 
Anita Appel.

De Stichting

  • De Stichting Straatkinderen Raducaneni is een ANBI: Algemeen Nut Beogende Instelling. Als u geld doneert aan een ANBI kunt u dit bedrag bij belastingaangifte aftrekken van uw inkomen. RSIN 813905473
  • De stichting is opgericht op 20 oktober 2004 door Arie en Willemien Bouma-Beerepoot.
  • Er is geen beloningsbeleid. Alle inkomsten komen ten goede aan de jeugd in Raducaneni.
  • De Stichting bevordert het onderwijs voor kansarme kinderen in het dorp Raducaneni.

Lees hier meer over de stichting...

JSN Decor template designed by JoomlaShine.com