Koninklijke onderscheiding voor voorzitter Jan Koomen

Op zaterdag 9 mei jl. heeft onze voorzitter Jan Koomen een Koninklijke onderscheiding gekregen voor al het werk wat hij de afgelopen jaren heeft verricht voor land en tuinbouworganisaties en kerkelijk/sociaal/maatschappelijke doelstellingen, o.a. de PCI, de voedselbank, winterflora en natuurlijk de stichting Raducaneni. Het was de bedoeling dat hij deze onderscheiding zou krijgen op 9 mei, bij de afsluiting van de boekenmarkt, waar hij zich zoveel jaren voor heeft ingezet als voorzitter van de Stichting Raducaneni. Helaas kon wegens de Corona maatregelen deze markt niet doorgaan en leek dus ook de uitreiking voor Jan in het water te vallen.
Gelukkig heeft burgemeester Nijpels een alternatief plan bedacht en op zaterdagmorgen 9 mei de onderscheiding buiten, voor de deur van het huis van Jan, uitgereikt.
Gelukkig werkte het weer mee en in een stralend zonnetje kon onze burgemeester de versierselen op een geïmproviseerd tafeltje in de tuin leggen, zodat Rina, de echtgenote van Jan het lintje bij hem op kon spelden.
Jan was erg verrast met de onderscheiding en ook heel blij met de vriendelijke en humoristische toespraak van de burgemeester. Er was een bos bloemen voor Rina en gebak met een koninklijke toets voor de enkele aanwezigen, waaronder de kinderen van Jan en Rina en enkele buren die ook verrast waren door het gebeuren op straat.
Later is er onder het genot van een kop koffie en de heerlijke gebakjes in de tuin, met voldoende afstand, nog een klein feestje gevierd.
Er is een film gemaakt van het gebeuren door de schoonzoon van Jan, zodat het nog eens terug gekeken kan worden.

Wij, van de stichting Raducaneni, zijn ook in het voorbereidingsproces betrokken en vinden dat Jan deze onderscheiding meer dan verdiend heeft. Wij danken hem in het bijzonder voor al het werk wat hij in het verleden voor de boekenmarkt heeft verricht en voor de inspiratie die hij ons heeft gegeven om het werk voor de kinderen in Raducaneni te blijven doen. We hopen dat hij nog lang onze voorzitter zal blijven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *